Specialistisch Rugcentrum

MoveWell is een expertisecentrum voor rugaandoeningen. Sinds de opening van de praktijk in het medisch centrum hebben we ons ingezet om te blijven investeren in kennis en innovatie, ondersteund door recent wetenschappelijk onderzoek. Tegenwoordig is MoveWell een betrouwbaar adres voor doorverwijzers en ontvangt het patiënten uit heel Nederland met complexe rug- en nekproblemen.

Waarom Rugcentrum MoveWell?

De sterkte van onze praktijk schuilt in de samenwerking tussen diverse disciplines. Door ons omvangrijke team en het gebruik van geavanceerde apparatuur bieden wij gespecialiseerde rugzorg aan.

Een effectieve samenwerking tussen:

Manuele therapie – Fysiotherapie – Rugrevalidatie – Oefentherapie

Combinatie van verschillende disciplines

Het kan ontmoedigend zijn als je van alles probeert om je rugklacht te verhelpen, maar niets lijkt te werken. Of dat de klacht tijdelijk verdwijnt, maar later weer terugkeert. Het is daarom des te belangrijker dat er gezamenlijk naar uw klacht wordt gekeken. De oplossing kan liggen in manuele therapie, fysiotherapie, revalidatie of een combinatie van deze behandelingen. Ons rugcentrum behandelt wekelijks honderden rugklachten, maar elke rugklacht is uniek. Met volledige aandacht en deskundigheid zoeken wij naar de juiste oplossing voor u!

Dé MoveWell specialismen voor rugklachten

Manuele therapie

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van rug- en nekklachten. Met behulp van zachte druktechnieken zijn we in staat om klachten doeltreffend aan te pakken.

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten hebben zich toegelegd op de behandeling van rugklachten. Hun deskundige benadering van rugproblemen speelt een cruciale rol in het herstelproces. De aanpak varieert van het toepassen van spiertechnieken en het inzetten van medische behandelapparatuur tot het aanbieden van oefeningen en adviezen.

Rugrevalidatie - Rugscholing

Door middel van rugscholing krijgt u een beter inzicht in uw rug. Een goede houding en correcte beweging zijn van groot belang voor het herstel van de rug. Rugrevalidatie gaat nog een stap verder door ook aandacht te besteden aan uw stabiliteit en conditie. In onze speciaal ingerichte trainingsruimte werkt u aan een volledig herstel.

Herstel van rugklachten: Focus op 3 kernpunten

Tijdens het onderzoek van een rugklacht en het opstellen van een behandelplan, richten we ons op drie hoofdaspecten. Ten eerste de mobiliteit, ten tweede de stabiliteit en conditie, en ten derde de uitvoering, zoals bijvoorbeeld uw houding. Hieronder lichten we deze aspecten verder toe.

Mobiliteit - Stabiliteit - Functionaliteit

Mobiliteit - correcte beweging

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Klachten zijn vaak gerelateerd aan beperkingen in de beweging. De manueel therapeut zal zich hierop richten. Mobilisatie omvat voornamelijk handmatige handelingen gericht op het bewegen van gewrichten en spieren.

Stabiliteit - de juiste kracht en conditie

fysiotherapie revalidatie rug

Het versterken van het getroffen gebied kan ook cruciaal zijn voor herstel. De fysiotherapeut bereikt dit door het geven van oefeningen, adviezen en trainingen.

Functionaliteit - correcte uitvoering en houding

hoofdpijn rugscholing

In dit geval wordt er geanalyseerd hoe u functioneert in het dagelijkse leven. Hierbij ligt de focus op het correct uitvoeren van bewegingen en het aanleren van een juiste houding.

Bij welke manueel therapeut kunt u nu terecht?

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Specialistisch rugcentrum in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Manueel therapeut Hilversum?