Op zoek naar een manuele therapie in Hilversum?

Welkom bij onze manuele therapie praktijk in Hilversum. Wij helpen u graag bij nekklachten en rugklachten en/ of andere klachten aan het bewegingsapparaat. Deze pagina bevat een samenvatting aan informatie over onze manuele therapie, onze behandelingen, team en de voordelen die je als patiënt kunt verwachten.

Wat is Manuele therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie waarbij de therapeut gebruikmaakt van specifieke handmatige technieken om pijn te verlichten, gewrichtsmobiliteit te verbeteren en lichaamsfuncties te optimaliseren. Deze therapie richt zich op het onderzoeken en behandelen van musculoskeletale klachten.

Welke klachten behandelt een manueel therapeut?

Deze klachten worden het meest gezien door de manueel therapeut:

Rugpijn

Nekpijn

Schouderklachten

Knieproblemen

Hoofdpijn

Bekkenklachten

Waarom Manuele therapie? De kernpunten op een rij

Pijnverlichting

Rugpijn manuele therapie

Manuele therapie kan helpen om pijn te verminderen en je comfort te verbeteren.

Verbeterde mobiliteit

manueel beweging

Door het verbeteren van gewrichtsfunctie en spierkracht, kan manuele therapie je mobiliteit en bewegingsvrijheid vergroten.

Betere houding

manuele therapie hilversum

Manuele therapie kan je helpen om een betere houding aan te nemen. wat kan leiden tot minder klachten.

Preventie

Door het aanpakken van onderliggende oorzaken van pijn en het aanleren van preventieve technieken, kan manuele therapie helpen om toekomstige problemen te voorkomen.

Verminderde afhankelijkheid van medicatie

In veel gevallen kan manuele therapie bijdragen aan het verminderen van het gebruik van pijnstillers en ontstekingsremmers.

Sneller herstel

Manuele therapie is dankzij de gerichte technieken effectief en kan resulteren in snel herstel.

Wat zijn de behandeltechnieken van een manueel therapeut?

Wij bieden een breed scala aan behandelingen om verschillende aandoeningen te behandelen.

Mobilisatietechnieken: de therapeut beweegt passief de gewrichten om de beweeglijkheid te vergroten.

Manipulaties: dit zijn snelle, gecontroleerde bewegingen die helpen om gewrichten te ontspannen en bewegingsvrijheid te herstellen.

Spiertechnieken: waaronder bv myofasciale release of triggerpointherapy of rektechnieken: door middel van deze technieken wordt de spierspanning verbeterd.

Oefentherapie: gepersonaliseerde oefenprogramma’s om spierkracht en flexibiliteit te verbeteren.

Houdingsadvies: tips en technieken om een goede houding te bevorderen en klachten te verminderen.

Ontspanningstechnieken: technieken worden besproken om stress te verminderen en spierspanning te verlichten.

De mogelijkheden bij MoveWell

Onze manuele therapie en fysiotherapeuten zijn hoogopgeleide professionals met een uitgebreide kennis van het bewegingsapparaat. Zij zijn toegewijd aan het bieden van uitstekende zorg en hebben ervaring met het behandelen van een breed scala aan aandoeningen. Onze therapeuten werken nauw samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg ontvangt.

Afspraak maken en voorbereiding

Om een afspraak te maken, kunt u telefonisch contact opnemen met onze praktijk of online inboeken via deze website. Tijdens uw eerste afspraak zullen we een uitgebreide intake afnemen om uw klachten beter te begrijpen. Neem ook eventuele relevante medische documentatie mee, zoals röntgenfoto’s of verwijzing van uw huisarts.

Op weg naar herstel!

Ons team is toegewijd aan het bieden van uitstekende zorg en het ondersteunen van uw herstelproces. We hopen dat wij u de informatie hebben kunnen geven in wat manuele therapie inhoudt en hoe het kan bijdragen aan uw herstel. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als uw vragen heeft of meer informatie wenst. We kijken ernaar uit om u te helpen op weg naar uw herstel.

Krijgt u manuele therapie vergoed?

Manuele therapie wordt veelal vergoed door zorgverzekeraars als onderdeel van de aanvullende verzekering. De dekking en vergoedingen variëren per verzekeraar en polis, dus het is belangrijk om uw polisvoorwaarden te controleren. Neem contact op bij vragen. Wij kunnen u ook helpen bij het inzichtelijk maken van de vergoedingen.

Bij wie kunt u nu terecht voor manuele therapie?

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Manueel therapeut in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze manueel therapeut u kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell, Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell?